„Kapocs” mediáció

A mediációban a mediátor az a harmadik, kívülálló, a konfliktusban nem érintett személy, aki a felek közötti tárgyalást kézben tartja és hozzásegíti őket a mindenkinek előnyös megállapodás létrehozásához. Ennek megfelelően a mediációt külön-külön mindkét szülővel megelőzi egy-egy előkészítő beszélgetés, amelyben őszintén feltárják a gyermekük láthatásával felmerülő összes problémát. A mediáció a jövőre koncentrál. A szülők tartják kezükben a döntést. Önkéntes, az érdekek feltárásán keresztül igyekszik a közvetítő a feleket – a megértésen és elfogadáson keresztül – hozzásegíteni a megegyezéshez az indulatok kezelésével, viselkedési szabályokra vonatkozó megállapodással a nyilvánosság kizárásával. A mediáció során megbeszélteket írásbeli megállapodásban rögzítik, amelyet a szülők és a mediátor is aláírásával hitelesít.

A szolgáltatás igénybevételének térítési díja: 10.000 Ft/alkalom
Előkészítés: 2×60 perc
Mediáció: 3×60 perc

Ha a felek között bírósági eljárás van folyamatban, mediációra nem kerülhet sor, akkor egy megállapodást kötnek, melynek díja: 3.000 Ft

Előkészítés: 2×60 perc
1 alkalom: 1×60 perc/3.000 Ft

Érdeklődni és jelentkezni a 06(25)510-100-as telefonszámon szerdánként 12.00 és 16.00 óra között Takács Gabriella kapcsolatügyeleti mediátornál, valamint a csalad.kapocs@gmail.com email címen lehet.

A Családi Pont keretében nyújtott szolgáltatások helyszíne: Dunaújváros, Bartók Béla út 6/b