„Kapocs” találkozási hely szülővel, családtagokkal

A szolgáltatás célja: az egyének, családok kapcsolatkészségének javítása, családi kötelékek erősítése, gyermek és a kapcsolattartásra jogosult szülő vagy más kapcsolattartásra jogosult személy számára találkozásra, együttlétre alkalmas hely biztosítása.

A szolgáltatás igénybevételének lehetőségei:
– önkéntes megkeresés alapján
– bíróság ítélete, végzés vagy gyámhivatali határozat alapján

Amennyiben határozatok nem szabályozzák a kapcsolattartás módját, mindkét szülővel vagy igénylővel megelőzi egy-egy „nulladik” találkozás, ahol tájékoztatást kapnak a szolgáltatásról. Amennyiben ez a találkozás megállapodással zárul igénybe vehető a szolgáltatás. Ellenkező esetben a felek mediációs és konfliktuskezelő szolgáltatást kell, hogy igénybe vegyenek a megállapodás létrejöttének elősegítése érdekében.
A szolgáltatás igénybevételére szombat délelőttönként 9-11 óráig, valamint 11-13 óra között van lehetőség

A szolgáltatás igénybevételének térítési díja: 2.000 Ft/alkalom, amely 2×60 perc

A kapcsolattartás elősegítését jól képzett gyermekvédelmi szakemberek végzik, akik rendelkeznek sok éves gyermekvédelmi tapasztalattal,kapcsolatügyeleti mediátor, illetve mediátor végzettséggel. Képesek a találkozásokat megszervezni, a kapcsolattartások alatt keletkezett konfliktusokat kezelni.

Érdeklődni és jelentkezni a 06(25)510-100-as telefonszámon szerdánként 12.00 és 16.00 óra között Takács Gabriella kapcsolatügyeleti mediátornál, valamint a csalad.kapocs@gmail.com email címen lehet.

A Családi Pont keretében nyújtott szolgáltatások helyszíne: Dunaújváros, Bartók Béla út 6/b