Nyári élménybeszámoló 2.

2023. július 17-21 -ig újabb nyári szabadidős programsorozatot rendezett az Útkeresés Segítő Szolgálat Óvodai és iskolai szociális segítők szakmai csapata. Ezúttal az esemény az intézményben dolgozók gyermekeinek, valamint a 10-12 éves gyermekek számára szerveztük. A programban 17 gyermek vett részt.

A szervezők célja játékos, vidám, nyári programok megrendezése egyrészt azért, hogy mindennap valami új élménnyel gazdagodva térhessenek haza, másrészt a gyermekek számára a szülői munkahely megismerése, ahol „anya dolgozik”. Mindemellett törekedtünk a szociális kompetenciafejlesztésére, az egymással történő helyes kommunikációra, kapcsolatépítés gyakorlására, egymás iránti felelősségérzet növelésére, önkifejezés erősítésére, a társas kompetenciák és empátia fejlesztésére.

A heti programok között szerepelt zászlókészítés, állatokkal való ismerkedés (farmépítés, kisállat-simogató, pónilovaglás, kutyás bemutató), kreatív foglalkozás: pulikutya készítés, agyagozás, kavicsfestés, tetkókészítés, sorverseny, csapat- és ügyességi játékok, diafilmvetítés, könyvtárlátogatás, focikártya börze, mesefoglalkozás és az elmaradhatatlan csocsóbajnokságok sora.

Ezúton szeretnénk megköszönni a segítséget azoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a heti program minél sikeresebben valósuljon meg:

-Fekete Sándornak és családjának a kisállat simogatóért és pónilovaglásért;
-a Pálhalmai Országos Büntetés-Végrehajtási Intézet munkatársának Kakstéder Lászlónak és Zsömi kutyának a bemutatóért;
-Törökné Antal Mária Marcsi néninek a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtár könyvtárosának a mesefoglalkozásért;
-Gino Konyhája Kft. a gyermekek étkeztetéséért;
-Útkeresés Segítő Szolgálat munkatársainak a türeleméért és támogatásáért.

Szervezők:

Óvodai és iskolai szociális segítők szakmacsoportja
A hét gazdái: Letti, Viki, Melinda, Edit, Zsuzsi, Márti