Szociális Munka Nap díjazottja 2020

Javaslat a „Szociális Munka Nap díjazottjára”

Az Útkeresés Segítő Szolgálat Család-és Gyermekjóléti Központjának munkatársaiRujder Judit szakmai egységvezetőt jelölték a Szociális Munka Nap díjazottjának.

Judit felsőfokú tanulmányait 2012 januárjában fejezete be a Nyugat- Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának Szociálpedagógiai tagozatán, ahol Család-Gyermek- Ifjúságvédelem specializáción végzett. Gyakorlatát az intézményünkben töltötte. Az iskola befejezése után 2012 májusában Nagyvenyimen, majd 2012 decemberében az Útkeresés Segítő Szolgálat Gyermekjóléti Szolgálatánál helyezkedett el családgondozóként. Munkáját lelkiismeretesen végzi, kliensekkel mindig empatikus.

2016 évtől a jogszabályi változások után a család-és gyermekjóléti központban esetmenedzserként látta el feladatait, ahol a járási települések jelzőrendszeri tagjaival szoros együttműködésben segítette a veszélyeztetett gyermekek és családok élethelyzetét. 2017 novemberében megszerezte a Mediare Kisebbségi Mediációs Intézetnél a mediációs konfliktuskezelés technikáit, annak érdekében, hogy segítse a konfliktusos felek közötti kommunikáció javítását külső szakemberként. Többször részt vett a nyári Adra táborban segítőként, ahol a szolgálattal kapcsolatban álló kliensek gyermekei vehettek részt.

2018 márciusától az Útkeresés Segítő Szolgálat Család-és Gyermekjóléti Központjának szakmai vezetője. Kinevezését követően 2019 év őszén a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában vezetőképzésen vett részt.

Rujder Judit kiemelkedő teljesítményt nyújt a mindennapi munkája során. Szakmai egységvezetői munkaköre mellett, mediátorként, kapcsolatügyeleti koordinátorként és esetmenedzserként is tevékenykedik. Esetkonferenciákat moderál a hozzánk tartozó járási településeken és a családok átmenti otthonában a szakemberek és az ügyfelek bevonásával. Határozottsága, empatikus készsége, lendülete, segítőkészsége hozzásegíti a munkája elvégzéséhez. Szakmailag felkészült, érdeklődő, nyitott az új lehetőségek iránt. Csoportvezetőként elhivatott, aktív, céltudatos, kiáll a csoport érdekeiért. Csoporttársaiként számíthatunk rá, segíti, támogatja munkánkat.

Büszkék vagyunk rá!