Szociális Munka Nap díjazottja 2021

2021. évi Szociális Munka napjára az Útkeresés Segítő Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozói Prajda Árpádot jelölték.

  • Az Útkeresés Segítő Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Szolgálat csoportjához 2012. januárjában csatlakozott.
  • A szociális munka alapszakot, a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi, Szociális Képzési Karán szerezte 2011-ben.

A diploma megszerzése után 2011. áprilisától a Magyar Mentőszolgálat Alapítványnál helyezkedett el. A férfi Átmeneti Szállón alkalmazták, mint szociális gondozó. Később ugyanitt mint utcai szociális munkás tevékenykedett.

2012 januárjától a családsegítő szolgálat nélkülözhetetlen tagja. Három éven keresztül a rendszeres szociális segélyezettekkel foglalkozott. Később az adósságkezelési csoporthoz csatlakozott, ez idő alatt álláskeresési csoportot is működtetett.

A csoport közösségébe azonnal beilleszkedett, kollégáival nagyon jó munkatársi kapcsolatba került. Segítőkészségével, emberi hozzáállásával hamar elnyerte szeretetünket, megbecsülésünket. Bármilyen segítségre van szükségünk, mindig lehet számítani rá.

A hátrányos helyzetben lévő személyeknek, családoknak maximális támogatást nyújt. Munkáját szívvel lélekkel végzi, rendkívül fontosnak tartja az ügyfelekkel való kapcsolatépítést. Az általa gondozott ügyfelek gyakran és szívesen keresik fel problémáikkal, ő pedig türelemmel és szeretettel intézi ügyes bajos dolgaikat.

Szakmai munkája mellett az intézmény életének több területén is aktívan közreműködik munkájával, részvételével. Többek között a Család- és Gyermekjóléti Központ által működtetett kapcsolatügyeleti munkában, a Családok Átmeneti Otthonában megbízással éjszakai műszakot helyettesít, a intézmény dolgozóinak érdekeit képviseli a KIÉT tagjaként. Hosszú évek óta tevékenyen részt vesz az intézmény dolgozóinak munka- és tűzvédelmi oktatásának lebonyolításában.

A szociális munkában kiváló szakemberként ismertük meg. Szakmai tudását folyamatosan bővíti, így naprakész információkkal rendelkezik az aktuális törvényekről, segélyekről. Példamutató mindannyiunk számára szakmai munkája.

Árpi igazi egyéniség, aki színt vitt a csoport életébe.